Veliko interesovanje budućih brucoša za FON

Budući akademci i ove godine najveće interesovanje pokazuju za fakultete koji školuju IT stučnjake, mašince i lekare. Od pre dve godine, među najpopularnijima je Fakultet orgizacionih nauka.

Od malog fakulteta u zgradi Industrije motora u Rakovici za školovanje zaposlenih u privredi, Fakultet organizacionih nauka je postao jedan od najpopularnijih fakulteta u zemlji. I ovog jutra u dvorištu gužva - mladi se prijavljuju za upis, ili su došli da polažu probni prijemni ispit. Tvrde da ih ovde dovode pre svega savremeni programi.

Budući brucoši ističu da je FON teško upisati, ali da je dobro plaćen posao nakon školovanja maltene zagarantovan. Prilikom izbora fakulteta gledaju, kažu, i čime bi voleli da se bave.

Profesori popularnost tumače time što su studenti ovde zaista u centru pažnje, imaju 750 ugovora sa privredom i novi Razvojno-istraživački centar.  

"Nije problem prepisati nastavni plan i program bilo kog vodećeg univerziteta u svetu, već je suština praktično ga izvesti. Od 2001. godine moji prethodnici su uveli stručnu praksu - volonterski, što se pokazalo kao odličan projekat jer su tu studenti odlazili na praksu, nametali se znanjem i tu ostajali", kaže dekan FON-a Milija Suknović.

Interesovanje za studije na ovom fakultetu slično je prošlogodišnjem kada su za jedno mesto konkurisala tri kandidata. FON pohađa trenutno 4.500 akademaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво