Ivanišević: Srbija najodgovornija zemlja na migrantskoj ruti

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević rekao je danas da je Srbija najodgovornija zemlja na migrantskoj ruti kojom je prošlo više od milion ljudi.

Ivanišević se obratio na skupu pod nazivom "Globalni dogovor o migracijama" koji je organizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u saradnji sa Predstavništvom Visokog komesara UNHCR u Srbiji.

On je naglasio da kao humani ljudi brinemo o svakome ko se nađe na našoj teritoriji iako nije karakteristika ovih migracija da se migranti naseljavaju i integrišu u srpsko društvo već nastavljaju put u zemlje Zapadne Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ispred Međunarodne organizacija za migracije (IOM) i Predstavništva Visokog komesara UNHCR obratili su se Piter Van der Auvert i Hans Fridrih Šoder.

Oni su pohvalili humanu i odgovornu politiku Republike Srbije prema migrantima i naveli da je Srbija primer dobrog odnosa prema migrantskoj krizi.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво