Obezbeđen novac za magnetnu rezonancu u Dečijoj bolnici

Rebalansom budžeta za 2017. godinu, koji je Skupšina AP Vojvodine usvojila 16. juna, Pokrajinska vlada je opredelila 100 miliona dinara za nabavku magnetne rezonance za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Na ovaj način, Vojvodina će po prvi put dobiti magnetnu rezonancu namenjenu isključivo za lečenje dece.

"Koliko je značajna i važna nabavka magnetne rezonance govori podatak da se u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na godišnjem nivou leči od 11.000 do 13.000 dece koja se hospitalizuju, a da se obavi preko 140.000 pregleda", naveo je pokrajinski sekretar Zoran Gojković.

Akcijom za prikupljanje finansijskih sredstava za kupovinu magnetne rezonance, koju je 17. novembra 2015.godine pokrenula fondacija "Magnet za ljubav", do sada je skupljeno 38.800.000,00 dinara, što je, na žalost, nedovoljno za nabavku ovako zahtevnog aparata.

Zato je u dogovoru sa Upravnim odborom fondacije, Pokrajinska vlada odlučila da u potpunosti finansira kupovinu magnetne rezonance, dok će sredstva koja su do sada prikupljena biti iskorišćena za nabavku dodatne opreme koja je neophodna za rad magnetne rezonance.

Za novi dijagnostički aparat potrebna je i izgradnja posebnog objekta.

"Mi smo uporedo sa nabavkom sredstava društveno odgovornih preduzeća i pojedinaca, ušli u proces pripreme zgrade u kojoj bi se magnetna rezonanca nalazila. Imamo završenu kompletnu dokumentaciju vezanu za izgradnju zgrade u kojoj će biti smeštena magnetna rezonanca za potrebe Dečije bolnice i uskoro počinje faza izgradnje", naglasio je doc.dr Gojković.

Posebnu zahvalnost za brigu i pomoć našim najmlađim sugrađanima, su na današnjoj konferenciji za novinare, sekretar Gojković i dr Goran Bekavac, upravitelj fondacije "Magnet za ljubav", uputili svim donatorima, fizičkim i pravnim licima, koji su pokazali humanost i uzeli učešće u ovoj akciji, te doprineli da naši najmlađi članovi društva dobiju adekvatnu zdravstvenu negu i brigu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи