Poplavljene desetine kuća kod Vršca, stradala jedna žena

Starija žena se udavila u poplavama koje su, usled obilnih padavina, u popodnevnim satima zadesile okolinu Vršca. Poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma, Izbište i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta. U ugrožena područja poslata žandarmerija, a evakuisane su 42 osobe. Situacija se u večernjim satima stabilizovala.

Usled nevremena koje je zadesilo okolinu Vršca udavila se jedna 87-godišnja žena, javila je dopisnica RTS-a iz Vršca.

Načelnik Uprave za vatrogasne spasilačke jedinice Dragan Dončevski potvrdio je za RTS da je jedna ženska osoba nastradala, a da će istraga utvrditi kako se to desilo.

"Trenutno nema ugroženih lica, voda se povlači, a mi očekujemo da voda i dalje nastavi sa povlačenjem. Mislim da je ono najgore završeno. Na terenu se nalaze vatrogasne spasilačke jedinice iz Pančeva i Vršca, isto tako su upućeni specijalistički timovi za spasavanje iz Beograda, a spremna je i žandarmerija", rekao je Dončevski.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma, koje je najviše pogođeno.

Meštani kažu da se voda sjurila sa svih strana i da im je došla do pojasa.

"Nekako smo se izvukli, otišli tu kod komšike gore na terasu i tu smo sedeli dok nije došla spasilačka ekipa po nas", kaže jedna žena.

Stanje se stabilizovalo u večernjim satima. Voda se povlači i ne očekuje se novi poplavni talas.

Spasilačke ekipe i žandarmerija ostaju na terenu, kako bi nastavili da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.

"Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj", rekao je Dragan Dončevski, a preneo MUP.

U pomoć pri evakuaciji ugroženih pritekli su i meštani sa traktorima.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu održao je vanrednu sednicu, a za sve one koji ne mogu da se vrate u svoje kuće biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

"Trenutno radimo na zbrinjavanju ljudi koji ne mogu da uđu u svoja domaćinstva. To su uglavnom trenutno najugroženija kategorija - deca i stara i iznemogla lica. Trudićemo se da uradimo sve što možemo da pronađemo smeštaj za sva lica kojima je on potreban", kaže gradonačelnica Dragana Mitrović.

U selu Uljma trenutno nema struje, jer je voda ušla i u trafo-stanicu, ali se radi i na otklanjanju i saniranju i ovog problema.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара