Violeta Petrović obolela od karcinoma ponovo bez posla

Radnica niške "Jure" Violeta Petrović, koja je obolela od karcinoma, ponovo je ostala bez posla.

Kako prenose mediji, ona je rekla da su je danas obavestili telefonom da joj nije produžen ugovor, baš kao što se dogodilo pre šest meseci, kada je postupak niške fabrike izazvao veliko ogorčenje i negativne reakcije javnosti.

Violeta Petrović je samohrana majka, bez posla je prvi put ostala u decembru prošle godine, kada joj nije obnovljen ugovor koji se inače potpisuje na šest meseci, ali su nakon burne reakcije javnosti u "Juri" tu odluku povukli i vratili je na posao.

U međuvremenu je prošla nekoliko ciklusa lečenja, kaže da su rezultati sada dobri, ali se pribojava kako će naći drugi posao, s obzirom da joj predstoji još godinu dana lečenja.

U decembru, kada joj je ponuđen novi ugovor, gradonačelnik Darko Bulatović je pročitao pismo kompanije "Jura" u kojem su naveli da nisu bili svesni okolnosti i specificnosti situacije u kojoj se radnica nalazi, te su nakon toga postupili "po savesti", a ne po zakonu.

Ni ovog puta, kaže Violeta Petrović, zakon objektivno nije na njenoj strani, ali kaže i da veruje obećanju gradonačelnika Bulatovića da neće ostati na ulici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво