Preminula novinarka Slobodanka Popović

U Beogradu je u nedelju 28 maja, posle kraće bolesti, u 68. godini umrla novinarka Slobodanka Seka Popović.

Slobodanka Popović, za kolege i prijatelje samo Seka, je ceo radni vek provela kao vrstan agencijski novinar, specijalizovana za kulturu, svet šou biznisa i zanimljivosti iz zemlje i sveta, navodi agencija Beta.

Seka je bila pravi majstor da iz obilja agencijskog materijala odabere upravo one informacije koje će naći put do čitalaca, gledalaca ili slušalaca.

Višestrano obrazovana znala je da odabere i pripremi tekstove tako da budu intertesantni svim korisnicima agencijskog servisa vesti iz kulture.

Svoje bogato iskustvo prenela je na mnoge mlađe kolege kojima je bila strog ali i veoma stručan učitelj agencijskog novinskog izraza. Seka Popović je svojim, najčešće veoma britkim humorom, unosila specifičnu atmosferu u desk.

Volela je svoj posao iako je, za krajnje korisnike informacija koje je pravila, bila, kao i velika većina agencijskih novinara – anonimna. Samo su za profesionalce iz kulturnih rubrika, tri slova na kraju vesti SEK, ukazivala da je to delo Slobodanke Seke Popović.

Karijeru je počela u Tanjugu da bi od 1994. do 2011. radila u novinskog agenciji Beta, gde je bila visoko cenjena koleginica i urednica rubrika kultura, šou biznis i zanimljibvosti iz zemlje i sveta.

Kremacija Slobodanke Seke Popović je u subotu 3. juna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара