Završen remont na "Makišu", svi delovi Beograda imaju vodu

Šest sati pre nego što je najavljeno završeni su radovi na postrojenju za preradu vode JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u Makišu i u ovom trenutku ceo grad ima normalno snabdevanje vodom, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je obišao komandno - laboratorijski centar JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kako bi se ispratio početak puštanja sistema u rad.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku na teritoriji Beograda postoje problemi u snabdevanju vodom u Barajevu zbog kvara na elektronici rezervoara.

"Očekujemo da se snabdevanje Barajeva normalizuje do podneva", rekao je Vesić za TV Pink, prenosi Tanjug.

Radovi su završeni šest sati pre nego što smo najavili i umesto jutros oko šest sati, naša fabrika za preradu vode Makiš počela je da radi u punom kapacitetu već oko ponoći.

"Ovi radovi su bili neophodni i zahtevali su pražnjenje rezervoara i obustavljanje vodosnabdevanja na 24 sata. Preko stotinu inženjera i radnika našeg Vodovoda radilo je herojski i posao završilo za 18 sati", istakao je Vesić, preneo je Beoinfo.

On je rekao i da su uvedene dve nove tehnologije u prečišćavanje vode, to su ugljendioksid i UV tehnologija koje u Srbiji ima samo „Beogradski vodovod” čime je smanjeno korišćenje hemikalija u preradi vode i poboljšan njen kvalitet koji je inače odličan jer naša ”česmovača” je kvalitetnija od mnogih flaširanih voda.

Gradski menadžer se izvinio građanima koji tokom jučerašnjeg dana nisu imali vodu i zahvalio im se jer su imali strpljenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво