Zahvalnost čika Miletu, "golf dvojka" za odlazak u penziju

Umesto uobičajenog sata, automobil "golf dvojka". To su kolege i učenici srednjoškolskog doma u Novom Sadu, "Brankovo kolo", poklonili portiru koji posle tri decenije rada ide na trajni odmor. Milenko Pešić je to, kažu, zaslužio - jer je kolektivu i đacima bio kao član porodice.

Nakon 35 godina rada u noćnoj smeni, čika Mile odlazi u penziju u nesvakidašnjem poklon – svom novom automobilu. U Brankovom kolu je tradicija da se kolege u penziju ispraćaju poklonom.

"To se ne može opisati rečima, ja sam bio zbunjen i danas sam. Ja ne mogu da verujem da se to desilo. Retko ko dobije auto kada ide u penziju. Dobro, neki poklon, ali auto, svaka čast", kaže Milenko Pešić.

Ideja je potekla od kolege portira, a svih pedeset članova kolektiva se udružilo i sakupilo je novac za polovni automobil.

"Kako smo ga doveli ko kola, rekao je jel' vi mene zafrkavate", navodi članica kolektivna Slavka Petrović.

"Pošto je emotivac i brzo mu prorade emocije, bio je uzbuđen. Malo smo se i uplašili", kaže Goran Kerkez.

"Otvorio je kutiju, video bombone, koje je potom sklonio. Otvorio je sledeću i upitao jel' ima još jedna. Kada ju je otvorio i tu ugledao ključeve – samo je zanemeo", kaže Petrovićeva.

A crvena mašna je čika Mileta sačekala i na poklonu. Stavili su je učenici koji su su zajedno sa portirima i vaspitačima oprali auto, nalepili ukrasne folije i ofarbali felne.

"Čika Mile je uvek i nama pomagao, svaki put kada dođemo u dom, u portirnici nas je čekalo nasmejano lice", ističe učenik Filip Kuzmanović.

"Ako ćemo nekog pamtiti iz doma to će sigurno biti portir Mile", napominje učenik Savo Marić.

"Mislim da je čika Mile zaista srećan", dodaje Kuzmanović.

I čika Mile kaže da je srećan, jer posle više od tri decenije rada, generacije đaka pamte ga kao prijatelja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво