"Bratoljub" – ostvarenje višedecenijskog sna

Most između Ljubovije i Bratunca, koji će još jedanput spojiti obale Drine, ali i ubrzati protok robe i prolazak iz Srbije u Republiku Srpsku, trebalo bi da bude završen do septembra. Polako se nazire kako će ova građevina vredna 13 miliona evra izgledati.

Ono što je bilo najteže i najvažnije je urađeno – obale Drine su spojene, a preostali su završni radovi na uređenju pešačke i biciklističke staze i presvlačenje kolovozne trake.

Most Bratoljub je dug 227 metara, a širok 14 metara, sa osam stubova od čega su četiri u Drini i po dva na obalama reke.

U Ljuboviji kažu da će se ostvariti višedecenijski san meštana celog Podrinja da ih reka više ne razdvaja već spaja. Do sada su koristili železnički most koji je samo za drumski saobraćaj, a prvi carinski terminali bili su u Malom Zvorniku, koji je udaljen 40 kilometara na jednoj strani, i drugi prelaz koji je 40 kilometara na drugoj strani, u Bajinoj Bašti i Skelanu.

Dnevno između Ljubovije i Bratunca preko reke pređe 5.000 ljudi.

"Bratoljub je svakako pravo ime za most, đaci koji svakodnevno idu u školu lakše će dolaziti, zdravstvene usluge u Ljuboviji će biti dostupnije građanima Bratunca i Srebrenice – porodilište i odeljenje za dijalizu, poljoprivrednici će moći u Bratuncu i Srebrenici da plasiraju proizvode, kao i komšije kod nas. Privrednici će odahnuti i kada proradi novi carinski terminal. Ovo je zaista ostvarenje višdecenijskog sna i želja mnogih da lakše i udobnije žive u Podrinju", rekao je zamenik predsednika Opštine Ljubovija Dušan Marković.

Ovo su dve obale a zajednički projekat. Kako se realizuje danas će se uveriti politički vrh Srbije i Srpske. Oni će se u 13 časova sastati na sredini mosta, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво