Radovi se nastavljaju, nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš

Odgovaraće svi zbog kojih je došlo do kašnjenja radova u Kliničkom centru Niš, najavljuje direktor te ustanove Zoran Radovanović. Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donela je konačnu odluku i odbacila žalbu za poništenje ugovora o nabavci opreme za KC Niš uz napomenu da se nastavi sa realizacijom tog postupka.

Klinički centar Niš nije otvoren 27. marta, kako je bilo najavljeno, a radovi nisu završeni ni u maju, kako je takođe bilo najavljeno. Zbog toga je premijer u ponedeljak rekao da će svi odgovorni biti kažnjeni.

Direktor Kliničkog centra Niš dr Zoran Radovanović kaže da se radovi obavljaju punim intenzitetom, kao i da je svakog dana angažovano više od 500 radnika.

"Mnogi su pokušali da ovaj veliki projekat iskoriste za svoje političke interese. Bilo je, nažalost, čak i mojih kolega lekara koji su bili na visokim funkcijama, pa su svesno ili nesvesno kočili ovaj postupak. Važno je da ovaj objekat bude završen zbog Nišlija i cele Srbije", rekao je Radovanović.

Najavljuje da će svi odgovorni u lancu – odgovarati. "Ako treba, izvođači radova će dobiti kaznene penale, oni koji su pratili izvođenje radova će takođe odgovarati. Svi će morati da odgovaraju za ono što su uradili i kako su uradili, ali ovaj posao moramo da završimo", ističe Radovanović.

Očekuje se da Vlada Srbije formira posebnu Radnu grupu koja će nadgledati i kontrolisati nastavak radova.

"Na inicijativu premijera i ministra zdravlja poslednjih nedelja se vrši intenzivna analiza samog gradilišta, naša procena je bila da nedostaje puna koordinacija u radovima tako da je iz kabineta Marka Blagojevića formiran tim koji će pomoći da se koordinira i da se prate radovi i završe do kraja", objašnjava Radovanović.

Pored završetka gradnje, prethodnih dana postavljeno je i pitanje tendera za opremanje KC Niš, kompanija koja nije učestvovala se žalila, pojedini mediji su preneli da će oprema koja je već instalirana biti izneta iz ustanove. Ministarstvo zdravlja je to demantovalo.

"Na moju radost, Komisija za zaštitu prava je odbila žalbu kompanije, ceo postupak nabavke opreme je u toku. Izabrali smo najbolju opremu koja postoji u Evropi, ona će ostati kod nas, a ona koja treba da stigne stići će u narednih nekoliko nedelja. KC Niš će dobiti najsavremeniju opremu koja će biti na ponos građana Niša i juga Srbije – opremu za 21. vek", istakao je Radovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво