Saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane izuzetno razvijena

Na sastanku ministra odbrane Zorana Đorđevića i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za Evropu i Evroaziju Hojta Jioma konstatovano je da je saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane izuzetno razvijena i predstavlja najbolji deo sveukupnih bilateralnih odnosa.

Na sastanku je, kako je navedeno u saopštenju, posebno istaknut značaj zajedničkih vežbi, čiji je cilj unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Đorđević i Ji su u razgovoru naglasili značaj očuvanja mira i stabilnosti i razmenili mišljenja o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu.

Zajednički je ocenjeno da je cilj obe zemlje rad na daljem unapređenju vojne saradnje i na održanju regionalne stabilnosti, kao uslova za neometan razvoj u svim segmentima.

Đorđević je rekao da su evropske integracije, razvoj saradnje sa svim ključnim akterima međunarodne zajednice i razvoj regionalne saradnje ključni spoljnopolitički ciljevi Srbije i podvukao da je Srbija opredeljena za dalje jačanje saradnje uz poštovanje politike vojne neutralnosti.

Ministar je, takođe, istakao saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa SAD u okviru Programa bezbednosne pomoći, koji se koristi u procesu modernizacije Vojske Srbije.

Apostrofirao je donacije američke strane Srbiji, kao i zajednički angažman u obuci i školovanju pripadnika dveju vojski.

Ji je preneo veoma pozitivne utiske o saradnji koju Oružane snage SAD imaju sa Vojskom Srbije i naglasio izuzetan profesionalizam i obučenost pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Istakao je doprinos Srbije u borbi protiv ID i učešće pripadnika MO i VS u multinacionalim operacijama.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво