Dačić: Stambeni program u punom zamahu širom Srbije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Srbobranu ceremoniji isporuke i početka ugradnje građevinskog materijala korisnicima Regionalnog stambenog programa u Srbiji i istakao da je program u punom zamahu širom Srbije.

Dačić je dodao da je samo u prethodna dva meseca, kamen-temeljac za izgradnju stanova namenjenih zbrinjavanju izbeglica položio u Vršcu, Paraćinu, Prokuplju, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici.

"Trudim se da se odazovem svakom pozivu Komesarijata za izbeglice i migracije i sa ponosom i neskrivenim zadovoljstvom mogu reći da je Program u punom zamahu širom Srbije", istakao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Naglasio je i da mu je drago što je ovog puta u Srbobranu, gde se obeležava početak isporuke i ugradnje građevinskog materijala korisnicima Regionalnog stambenog programa, u okviru Potprojekta 2.

Ministar je istakao da je u okviru drugog Potprojekta predviđena kupovina 250 seoskih kuća, izgradnja 200 stanova, izgradnja 120 montažnih kuća i dodela 249 paketa građevinskog materijala iz Fonda Programa, kao i 70 paketa iz kontribucije Republike Srbije.

Ukazao je da je dodela građevinskog materijala već počela u 28 jedinica lokalne samouprave za 319 porodica, navodi se u saopštenju.

Dodao je i da već nekoliko meseci učestvuje kao predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije na ovakvim događajima, što govori o posvećenosti i intenzitetu aktivnosti u sprovođenju Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Dačić je podsetio i da se u aprilu navršilo pet godina od Donatorske konferencije u Sarajevu, na kojoj su najavljena sredstva za realizaciju Programa.

"Trebalo je mnogo istrajnosti i upornosti da Program zaživi i počne njegova primena. Sve smo to postigli u saradnji sa našim međunarodnim partnerima, državama korisnicima, uz nesebičan trud i zalaganje naših institucija, predvođenih Komesarijatom za izbeglice i migracije", rekao je Dačić.

Dačić je dodao i da zahvalnost dugujemo i međunarodnim partnerima, među kojima je najveći donator EU, kao i bilateralnim donatorima, koji su prepoznali značaj Programa i pomogli mu da uhvati zalet.

Posebno je istakao da je Regionalni stambeni program primer da se može naći put ka rešenju, ukoliko postoji volja, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво