Jako nevreme zahvatilo Novi Sad

Nešto posle 12 sati snažno nevreme, sa jakom kišom, grmljavinom, gradom i vetrom, zahvatilo je Novi Sad, što je veoma otežalo saobraćaj u svim delovima grada i u prigradskim naseljima. Za dva sata je palo 52 litra kiše po metru kvadrtatnom.

Usled obilnih padavina, nekoliko ulica u Novom Sadu je poplavljeno, a najkritičnije je u pojedinim ulicama na Novom naselju, Klisi, Detelinari.

Pod vodom su i pojedine ulice u centru grada, kao i Bulevar Evrope, a najkritičnije je kod nadvožnjaka u Kisačkoj ulici.

U gradu je padao i sitan grad, koji je dodatno otežao saobraćaj.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković je rekao novinarima da je za dva sata palo 52 litra kiše po metru kvadrtatnom a da je 12 interventnih ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija" na terenu i da rade na pročišćavanju u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, i kod "Merkura" i dodao da ekipe gradskog preduzeća, uz podršku Vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" rade i na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

"Palo je preko 52 litra kiše po metru kvadrtatnom za dva sata, a gradska mreža može da primi oko 20 litara po kvadratu, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom, pomagali smo da u jednoj kući u Ulici Jovana Hranilovića ne dođe do poplave, i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872-444, 4872-520 i 4872-530 i Upravi za vanredne situacije-operativnom centru Novi Sad na broj 1985", rekao je Stojković.

Prema rečima direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Gvozdena Perkovića pomenuta količina padavina je neuobičajena i izuzetno velika, i najveći su problemi na pomenutim, i već poznatim kriznim tačkama.

Kristina Jovanović iz novosadske Hitne pomoći rekla je da ekipe nisu imale poziva za izlazak na teren usled situacije koju je izazvalo nevreme u Novom Sadu.

Snežana Jaković iz JGSP "Novi Sad" rekla je da autobusi saobraćaju uz minimalna zakašnjenja usled nevremena. Kako je navela, otežan saobraćaj je i dalje na prilazima Železničkoj stanici.

Po dobijanju izveštaja o vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i obaveštenja Uprave za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, naložio je svim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagovali.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво