"Rat advokata" nastavljen uz obezbeđenje i policiju

U Advokatskoj komori Beograda nije izvršena primopredaja dužnosti između rukovodstva izabranog pre 10 dana i rukovodstva koje ne priznaje te rezultate.

Advokati predvođeni Jugoslavom Tintorom koji je 13. maja izabran za predsednika Komore nisu mogli da uđu u prostorije u Dečanskoj ulici jer ih je u tome sprečilo obezbeđenje koje je angažovalo rukovodstvo koje predvodi advokat Slobodan Šoškić.

Policijska patrola legitimisala je pripadnike privatnog obezbeđenja i porazgovarala sa članovima UO AKS koji su ostali dosledni da "nikoga ne puštaju da nasilno preuzme prostorije".

Nakon toga jedan od članova UO Radoslav Nedić je saopštio novinarima da predsednik AKB Slobodan Šoškić neće doći jer je bolestan, te da primopredaje neće biti.

On je takođe poručio da će se primopredaja održati 11. ili 12. juna nakon skupštine za izbor novih organa komore koja je zakazana za 10. jun.

Sa druge strane, Tintor je rekao da će novo rukovodstvo zasedati u svečanoj sali zajedničkih prostorija AKB i AKS jer odatle nikakva "pretorijanska garda, u vidu obezbeđenja plaćenog novcem advokata Beograda neće moći da ih izbaci".

"Novo rukovostvo funkcioniše u prostorijama AKB počev od danas. U tom smislu ovo što radi bivše rukovodstvo je čista zloupotreba i opstrukcija. Sve što oni budu preduzimali, znači sve radnje neće imati nikakvu pravnu snagu", rekao je advokat Jugoslav Tintor. 

On je poručio da nasilje i samovolja nekolicine članova starog rukovodstva ne mogu nikada da pobede izbornu volju advokata Beograda.

"Mi smo poništili te njihove izbore, oni nemaju mandat. Ako žele da tuže eno im sud pa neka pokažu da to što smo poništili nije u redu", rekao je advokat Nebojša Avijaš koji je među onima koji ne priznaju rezultate izbora.

Dešavanja u AKB obeležilo je obostrano "prozivanje" advokata i jedne i druge strane, ali incidenata nije bilo. Dve grupe advokata međusobno su se optuživale za nelegalnost i uzurpaciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво