Ljajić: Očekujemo tri miliona turista ove godine

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže za RTS da su firme koje posluju u Srbiji u okviru "Agrokora" stabilne i da izvršavaju svoje obaveze, pre svega prema malim dobavljačima. Ističe i da se očekuje da ove godine bude podeljeno 70.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Rasim Ljajić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je situacija u "Agrokoru" očekivana i da toj kompaniji predstoji temeljna reorganizacija. 

"Dugovi 'Agrokora' su ogromni, ali su firme koje posluju u Srbiji stabilne, izvršavaju se obaveze pre svega prema malim dobavljačima ali to što je poslovanje u Srbiji stabilno nije razlog da se ne vrši dalji monitoring", kaže Ljajić.

Napominje da je sigurnost i stabilnost u pojedinim zemljama dominantan motiv da li će turisti putovati u neku zemlju.

"Tunis, Egipat su izbrisani sa svetske turističke mape. Turska se takođe suočava sa problemima da očuva svoj turizam. Mi svake godine dajemo preporuku ukoliko postoji opasnost za putovanje u neku zemlju, ali je na građanima odluka da li će putovati ili ne. Svakako ne preporučujemo da se putuje u zemlje koje su potencijalno ugrožene od novih terorističkih napada", ističe ministar.

Kaže da se ove godine u Srbiji očekuje više od tri miliona turista.

"Od toga očekujemo 1,4 miliona turista i milijardu i trista miliona evra deviznog priliva. Do sada smo podelili 43.000 vaučera za letovanje u Srbiji, a očekujemo da ćemo ove godine podeliti 70.000", obajšnjava Ljajić.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, ministar kaže da je najbitnije da i buduća Vlada funkcioniše kao tim. 

"Nema garancije koja je opcija najbolja, jedino rešavanje konkretnih problema može biti brana prema populizmu i moramo da se tome odupremo samo konkretnim akcijama. Verujem da će Vlada ispuniti ono što je zacrtano, a to je približavanje zemlje EU i rešavanje ekonomskih problema", zaključuje Ljajić. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво