Stefanović: Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, što je postignuto, kako je naveo, dobrim radom policije i svih drugih službi bezbednosti.

"Republika Srbije zrelo, pametno i ozbiljno razmišlja o svim bezbednosnim izazovima i na njih dajemo dobre odgovore", rekao je Stefanović u razgovoru sa polaznicima 14. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Ministar je istakao je da policija obavlja složene zadatake očuvanja bezbednosti građana Republike Srbije i da je siguran da to polaznici 14. klase dobro razumeju.

Ukazao je da će ova klasa i sledeća, koja će biti primljena u avgustu ove godine, kada završi obuku popuniti broj policijskih službenika i doprineti povećanju unapređenja rada policije.

"Kroz obuke i karijerno napredovanje bazirano isključivo na zaslugama, radu i rezultatima, a ne samo kroz protok vremena, kroz kurseve, obuke i školovanje dobićemo policiju koja nam je potrebna da bi građani osetili potpunu bezbednost, imali priliku da vide šta policija u zajednici zaista znači i da bi smo postigli da svake godine beležimo nižu stopu kriminaliteta", istakao je Stefanović.

Ocenivši da polaznici u Centru za osnovnu policijsku obuku imaju kvalitetnu obuku, Stefanović je naglasio da će kroz takvu vrstu rada policija moći da odgovori na sve bezbednosne izazove savremenog sveta, od borbe protiv organizoavanog kriminala do borbe protiv terorizma.

"Uspeli smo da odvratimo ljude koji se bave organizovanim kriminalom od toga da misle da je naša zemlja poligon za vršenje svih onih poslova koje oni rade, što ne znači da oni neće takve stvari pokušavati u budućnosti, ali mi ćemo se tome snažno suprotstavljati svakoga dana", rekao je Stefanović.

Kada je reč o terorizmu, kako je naveo, izazovi postoje.

"Mi se upravo dobrim radom trudimo da svako ko pomisli da bi Srbija mogla biti meta takvog napada to zaboravi i ne pokušava tako nešto", naglasio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, važno je sprečiti prelivanje nestabilnosti iz susednih zemalja, ali i sveta.

"Trudimo se da prelivanja nestabilnosti iz nama susednih zemalja, ali i iz sveta, pogotovo onih ljudi koji su otišli u Siriju da se bore a nameravaju da se vrate, ne bude", istakao je Stefanović i dodao da se sve službe trude da takva vrsta ugrožavanja bezbednosti ne bude nešto sa čim će se građani Srbije suočiti.

Zahvalio je policiji i svim ljudima iz bezbednosnih službi na danonoćnom dobrom radu, kao i ljudima koji su radili na ovladavanju migrantskom krizom.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи