Ivanišević: Sramotno ponašanje Komunalne policije

Predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma i Romkinja u Srbiji, Nenad Ivanišević, povodom postupanja beogradske Komunalne policije prema romskoj deci, rekao je da je porazno i sramotno saznati da i danas, u 21. veku, postoje ljudi koji vrše diskriminaciju po bilo kom osnovu.

"Još poraznije je to što su u ovom slučaju žrtve diskriminacije bila deca romske nacionalnosti. Dete, bez obzira koje je rase, vere ili socijalnog statusa, treba da ima pravo na srećno detinjstvo, a igra je sastavni deo njegovog odrastanja. Ko ste vi da mu to uskratite?", saopštio je Nenad Ivanišević, koji je i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naglasio je da deca nisu kriva što su se rodila pripadajući nekoj manjinskoj grupi, a još manje su kriva što su htela sa se igraju u jednom od beogradskih parkova.

"Zamolio bih nadležne organe da komunalni policajci koji su izvršioci ovog žalosnog čina budu adekvatno kažnjeni, jer ne smemo dozvoliti da u našem društvu i našoj zemlji neko demonstrira silu nad nedužnom decom", kazao je Ivanišević.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi i čuje da komunalni policajci romskoj deci ne dozvoljavaju da se igraju u parku na Kalemegdanu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво