Otvoren "Balkanski skok prijateljstva 2017"

Ministar za rad Aleksandar Vulin, otvorio je manifestaciju "Balkanski skok prijateljstva 2017" na sportskom aerodromu Lisičji jarak. Vulin će i ove godine skočiti padobranom.

Aleksandar Vulin je obraćajući se padobrancima rekao da mu je uvek zadovoljstvo i čast kada stoji pred njima i da se raduje što ih svake godine ima sve više.

Naveo je da ga posebno raduje koliko je dece došlo, zbog koje vredi živeti, boriti se i svakog jutra probuditi se i reći - hoću da živim u zemlji u kojoj oni treba da žive.

"Mi smo im dali život, sada treba da im damo zemlju u kojoj vredi da provedu taj život", rekao je ministar.

Dodao je da su na sportskom aerodromu Lisičji jarak okupljeni ljudi koji iznad svega vole i cene slobodu.

"Ne samo nesputanu slobodu neba, već slobodu duha, slobodu jednog naroda i njegovo pravo da odlučuje sam o sebi, da odlučuje kako će da živi i šta će da radi, da bira sam svoje prijatelje, jer ga neprijatelji ionako izaberu sami", naveo je Vulin.

Istakao je da zna da za Srbiju ima nade i budućnosti čim vidi decu koliko su lepa i pametna i koliko su bolja od nas.

Ministar je padobrancima poželeo plavo nebo i da svako bude slobodan, jer čovek više od toga ne može da traži.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, general Nikolaj Aleksandrovič Beljajev, heroj Ruske federacije, kao i majka palog borca Gorana Ostojića, Jovanka Ostojić.

"Balkanski skok prijateljstva" se održava od 1993. godine i nastao je saradnjom Grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

Manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku ministarstava omladine i sporta, odbrane i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i Padobranski kul "Feniks".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара