Vesić: Šapić odmah da ukloni objekat u Studentskoj 45

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je prijavu nadležnom tužilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu, a Grad Beograd očekuje od predsednika te opštine Aleksandra Šapića da u najkraćem roku ukloni taj bespravni objekat, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Goran Vesić je istakao da je za bespravnu gradnju objekta u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu direktno odgovorna opština Novi Beograd, odnosno predsednik te opštine Aleksandar Šapić.

"Verujemo da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice i da će odgovorni za tu stvarno besprizornu bespravnu gradnju, koja je zatvorila ulaz u Studentski grad i nalazi se na samom trotoaru, na javnoj površini, odgovarati", rekao je Goran Vesić za Tanjug i dodao da je za tu bespravnu gradnju direktno odgovorna opština Novi Beograd, odnosno predsednik te opštine Aleksandar Šapić.

Naglasio je da je Aleksandar Šapić nedavno izjavio kako nema novca da ukloni taj objekat i da ga očekuje od grada Beograda, a to je, podvlači Vesić - neistina.

"Ja želim da kažem da to nije istina. Grad Beograd je dao opštini Novi Beograd osam miliona dinara za rušenje objekata, a ta opština do ovog trenutka je opravdala svega milion dinara. Znači, ima još sedam miliona dinara za rušenje bespravnih objekata, te očekujemo da odmah upotrebe te pare i sruše taj objekat, za čiji nastanak su i sami delimično krivi", rekao je gradski menadžer.

Veruje da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice, a tu, kako smatra, "ima zaista čudnih činjenica", od toga kako je izdavana dozvola za rekonstrukciju, da lice na koje je to rađeno nije bilo u životu dok se taj proces dešavao, te kako je opština Novi Beograd tolerisala bespravnu gradnju, kako je sklonjena traka i tako dalje.

"Takođe želim da kažem da Grad Beograd neće tolerisati takvo ponašanje bilo koje gradske opštine, pa i opštine Novi Beograd. Jednostavno, bespravni objekti moraju da budu uklonjeni", naglašava Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd takođe očekuje da opština Novi Beograd počne da izvršava svoja rešenja o rušenju za mnoge druge objekte, koji se godinama ne izvršavaju, pre svega, kako kaže, na Bežanijskoj kosi.

"To je neophodno, kako bi, naprosto, konačno bio uveden red i u grad i u samim opštinama", zaključio je Vesić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво