Đorđević: Stalno se radi na poboljšanju položaja Vojske Srbije

Ministar odbrane Zoran Đorđević je razgovarao sa podoficirima i profesionalnim vojnicima Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" i poručio da će Ministarstvo konstantno raditi na unapređenju materijalnog položaja pripadnika MO i Vojske Srbije.

Pripadnike Garde Zoran Đorđević je upoznao sa planovima za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i sa paketom mera koji će dodatno poboljšati položaj zaposlenih u sistemu odbrane.

Ministar je istakao da se veliki deo problema i nedoumica pripadnika Vojske Srbije može rešiti u otvorenoj komunikaciji i da će i u narednom periodu nastaviti sa sastancima ovog tipa, saopštilo je Ministarstvo.

"Ugovori sa pojedinim trgovačkim lancima, zatim povoljnosti za kupovinu knjiga i školskog pribora, turističkih aranžmana, vozila i mogućnosti ostvarivanja i do sedam odsto popusta za nabavku goriva na NIS-ovim pumpama, neće rešiti sve probleme naših pripadnika, ali će poboljšati položaj zaposlenih u sistemu odbrane", rekao je Đorđević.

Dodao je da je nedavno imao sastanke i sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća koja se bave zelenilom u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, kao i sa predstavnicima "Srbija šume" i "Vojvodina šume" sa kojima je razgovarao o mogućnostima preuzimanja poslova održavanja zelenih površina i šumskih kompleksa u vojnim objektima.

Podsetio je da je sa predstavnicima kompanije SBB razgovarao o pomoći za unapređenje uslova za život i rad pripadnika Vojske Srbije i MUP-a koji svoje poslove obavljaju u sastavu Zajedničkih snaga za obezbeđenje državne granice i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar je zaključio da će se ovakvi sastanci sa pripadnicima Vojske Srbije nastaviti, a da će u razgovoru sa javnim preduzećima i privatnim kompanijama i dalje nastojati da pronađe modalitete za poboljšanje standarda pripadnika Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво