Udruženje raseljenih: Vulin u pravu o povratku ustaštva u Hrvatskoj

Ministar Aleksandar Vulin je već duže vreme na meti raznih proustaških pokreta u Hrvatskoj, saopštava Udruženje izbeglih, raseljenih i doseljenih Srba.

Udruženje izbeglih, raseljenih i doseljenih Srba saopštilo je da podržava borbu koju ministar Aleksandar Vulin vodi govoreći istinu o buđenju neonacizma u Evropi i povratku ustaštva u Hrvatskoj.

"Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma koji su stradali širom tadašnje tzv. Nezavisne Države Hrvatske. Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na hiljade poginulih i nestalih, kao i stotine hiljada prognanih Srba tokom poslednjih sukoba na prostoru bivše SFRJ. Svako onaj ko prikriva i umanjuje zločine, priziva da se ti zločini ponove", ističe se u saopštenju udruženja.

Napominju da je ministar Vulin već duže vreme na meti raznih proustaških pokreta u Hrvatskoj, kojima se pridružila i tzv. Udruga hrvatskih branitelja i to zato što ne želi da ćuti da je komemoracija u Blajburgu najveći skup fašista i neonacista u Evropi.

Udruženje ocenjuje da to dokazuju svi oni koji se na toj komemoraciji već godinama pojavljuju sa ustaškim obeležjima i obeležjima 13. SS brdske divizije Handžar.

"Na meti je zato što se ne boji da kaže kako Marko Perković Tompson u pesmama koje peva slavi ubistva srpskih civila, a slavi svaki put kad javno na hrvatskim trgovima i stadionima zapeva pesme 'Jasenovac i Gradiška Stara', 'Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana'... Ako ustaški poglavnik Ante Pavelić, te zločinci Maks Luburić i Jure Francetić nemaju veze sa ustašama, nema ni Tompson koji peva o njima i njihovim zločinima", zaključuje udruženje u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво