ORKA imenovana za članicu Savetodavnog tela EK

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORKA, saopštila je da je, jedina u regionu, imenovana za članicu Savetodavnog tela Evropske komisije.

U konkurenciji svih evropskih organizacija, ORKA je odabrana od strane Evropske unije za člana savetodavnog tela za dobrobit životinja pri Evropskoj komisiji: Platforma za dobrobit životinja, navedeno je u saopštenju.

Zadatak savetodavnog tela je da asistira Komisiji u vezi sa razvojem i koordinacijom aktivnosti u vezi sa dobrobiti životinja, sa naročitim fokusom na bolju primenu EU pravila u ovoj oblasti, kroz razmenu informacija i primera dobre prakse kao i direktno uključivanje zainteresovanih strana.

Članovi ovoga saveta su najuticajnija naučna imena Evrope iz ove oblasti i najznačajnije organizacije civilnog društva, stoji u saopštenju.

"Izbor ORKA za članicu Platforme za dobrobit životinja, smatramo značajnim priznanjem za naš rad u oblasti dobrobiti životinja na teritoriji Srbije i Zapadnog Balkana, poput razvijanja standarda dobrobiti životinja, uključivanja obrazovanja o dobrobiti životinja u nastavne programe, rad na jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i slično. Članstvo u Platformi veliki je podstrek za dalji rad", izjavio je direktor ORKA Elvir Burazerović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара