ORKA imenovana za članicu Savetodavnog tela EK

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORKA, saopštila je da je, jedina u regionu, imenovana za članicu Savetodavnog tela Evropske komisije.

U konkurenciji svih evropskih organizacija, ORKA je odabrana od strane Evropske unije za člana savetodavnog tela za dobrobit životinja pri Evropskoj komisiji: Platforma za dobrobit životinja, navedeno je u saopštenju.

Zadatak savetodavnog tela je da asistira Komisiji u vezi sa razvojem i koordinacijom aktivnosti u vezi sa dobrobiti životinja, sa naročitim fokusom na bolju primenu EU pravila u ovoj oblasti, kroz razmenu informacija i primera dobre prakse kao i direktno uključivanje zainteresovanih strana.

Članovi ovoga saveta su najuticajnija naučna imena Evrope iz ove oblasti i najznačajnije organizacije civilnog društva, stoji u saopštenju.

"Izbor ORKA za članicu Platforme za dobrobit životinja, smatramo značajnim priznanjem za naš rad u oblasti dobrobiti životinja na teritoriji Srbije i Zapadnog Balkana, poput razvijanja standarda dobrobiti životinja, uključivanja obrazovanja o dobrobiti životinja u nastavne programe, rad na jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i slično. Članstvo u Platformi veliki je podstrek za dalji rad", izjavio je direktor ORKA Elvir Burazerović.

broj komentara 0 pošalji komentar