Male olimpijske igre u Šapcu

U sportskoj hali "Zorka" u Šapcu održane su Male olimpijske igre - sedmo najmasovnije sportsko takmičenje najmlađih osnovaca od prvog do trećeg razreda.

Na šabačkoj olimpijadi, sportisti su mali samo uzrastom. Spretnost, veština i timski duh mogu se porediti sa sportskim priredbama odraslih. Na tri poligona nadmetalo se oko 900 takmičara. Za pobedu, pojedine ekipe primenile su proverenu strategiju.

Interesovanju najmlađih za školski sport doprineo je projekat "Rasti zdravo", u okviru kojeg sa decom radi dvadesetak sportskih pedagoga. Zahvaljujući tome šabački osnovci sa državnih takmičenja doneli su nekoliko medalja.

"Sva deca u svim školama, pa i u našoj, vredno vežbaju dva puta sedmično kroz projekat 'Rasti zdravo', a vežbamo i mi sa njima", kaže učiteljica Suzana Mijušković.

Koordinator za školski sport Sportskog saveza Šapca Slobodan Mijailović kaže da pokušavaju da uvedu i četvrti razred u ovaj program.

"Danas su nam tu ljudi i iz Sportskih igara mladih i deca iz četvrtog razreda se takmiče između dve vatre i u trčanju na 60 metara", navodi Mijailović.

Uz veliku podršku roditelja i drugara sa tribina najuspešnijima su uručene medalje i pehari, a poseban motiv za rad je, kažu, plasman na državno prvenstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво