Radnici "Goše" zamrznuli štrajk, sutra na svojim radnim mestima

Zaposleni u Fabrici šinskih vozila "Goša", koji su štrajkovali duže od mesec i po dana, potpisali su sporazum o pokretanju procesa proizvodnje sa generalnim direktorom fabrike Milutinom Šćepanovićem.

Kako saznaje Radio Beograd 1, sporazumom je predviđeno da se dug na ime neisplaćenih plata radnicima izmiri u 16 mesečnih rata, počev od maja.

Sporazumom se takođe predviđa da redovne zarade budu isplaćivane po principu "mesec za mesec", kao i da se garantuje da će svi radnici koji su učestvovali u štrajku dobiti naknade za proteklih mesec i po dana u skladu sa Zakonom o štrajku.

Radnici Fabrike šinskih vozila Sporazumom su zatražili od poslodavca da im izda formalnu potvrdu da je u toku proces rešavanja njihovog zahteva o reprogramu dospelih obaveza prema budžetu Republike Srbije, kao i da se radi na povezivanju staža zaposlenih u Fabrici šinskih vozila.

Kako je za Radio Beograd 1 izjavio predsednik štrajkačkog odbora u "Goši" Milan Vujčić, radnici se sutra, u utorak 16. maja vraćaju na svoja radna mesta i počinju sa redovnim oabvljanjem svojih poslova, ali će štrajkački odbor nastaviti da zaseda.

"Štrajk nismo okončali već zamrznuli, tako da u slučaju da poslodavac prekrši Sporazum koji smo potpisali, istog trenutka nastavljamo sa generalnim štrajkom", istakao je Vujčić.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи