Obeležen Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

Aktivisti Crvenog krsta Srbije su na beogradskom Trgu Republike, prikazom svakodnevnih aktivnosti u pomaganju građanima u raznim kriznim situacijama, obeležili Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Obeležavanju je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji je odao priznanje aktivistima Crvenog krsta na pomoći građanima prilikom poplava, zemljotresa i drugih vanrednih situacija.

"Crveni krst je nezamenljiv partner Vlade Srbije u pružanju pomoći ljudima ali i svakog građanina Srbije", rekao je Vulin istakavši da je Vlada Srbije aktivnosti Crvenog krsta u ovoj godini podržala sa 510 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, volonteri Crvenog krsta koji su dobro obučeni u svakoj kriznoj situaciji, pomažu ljudima, i na terenu su i kada se ugase televizijske kamere.

Vulin je podsetio i na aktivnosti Crvenog krsta u Narodnim kuhinjama, dodavši da su prošle godine obnovljene sve Narodne kuhinje, u šta je uloženo 50 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, oko 2.000 mališana koji se hrane u Narodnim kuhinjama je prošle godine bilo na letovanju na moru ili na planini, a plan je da se to isto uradi i u 2017.

Predsednik Crvenog krsta Dragan Radovanović je zahvalio svim aktivistima te organizacije na uloženom trudu i radu istakavši da su oni, iako rade volonterski, veoma dobro obučeni.

"U prošloj godini oko 60.000 volontera uložilo je 825.000 radnih sati, odnosno 106 radnih dana na pružanju pomoći građanima", rekao je Radovanović.

Crveni krst Srbije, sprovodeći svoju humanitarnu aktivnost više od 141 godine, posvećen je pružanju pravovremenih humanitarnih usluga ugroženima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се