Sahranjen urednik RTS-a Nenad J. Ristić

Na Starom groblju u Smederevskoj Palanci sahranjen je naš kolega, prijatelj, urednik, suprug i otac, magistar Nenad J. Ristić. Poštu ocu i suprugu, dragom čoveku i velikom novinaru, u beskonačnoj koloni odali su mnogi koji nastavljaju njegovu misiju za koju je izgarao.

Televizija je za njega bila život, a poslodavci naši gledaoci.

Pesnik, glumac, novinar, narator i odgovorni urednik 23 dopisništva, branio je čast profesije, borio se protiv svih i istrajao je na rubrikama i reportažama koje su za cilj imale da pomognu, objasne i učine probleme vidljivim. 

Umeo je da se šali, za svakog je imao i po neki stih i nepopravljivo je verovao u ljude. Znao je da kaže: "Ne nervirajte me na ovaj blagi dan", na kakav smo ga ispratili u njegovu večnu kuću.

"Umeo je da se ljuti, jer nije razumeo i nije pristajao na improvizacije, bio je u svakoj stvari dosledan i potpuno iskren. Čovek neverovatne energije koji se svakom problemu suprostavljao svom svojom snagom, koga nisu zavodili dokoni putevi, već uvek vodila dobra namera. Urednik koji je morao da zna gde su sve naše ekipe, na kom terenu, da li je sve u redu, i ako se ostane do kasno, da li smo bezbedno stigli kućama. Zbog Magija, smrt je ostala dužna životu. I sve istine o neminovnosti,  o prolaznosti, o tome da smo svi konačni, neće zatrpati tu strašnu prazninu pred kojom sada sojimo", rekla je novinarka Jelena Božović.

Komemoracija će biti održana 4. maja u podne u Galeriji RTS-a. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво