Bogata ponuda za prvomajske praznike, stižu turisti iz regiona

Domaći i inostrani turisti će tokom prvomajskih praznika posetiti banje, planine i izletišta, kaže za RTS direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović. Ističe da se najviše stranih turista očekuje iz okolnih zemalja.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, Marija Labović je navela da vlada veliko interesovanje za posetu Srbiji kako domaćih tako i stranih turista.

"Prilično je veliko interesovanje za ova četiri dana, kako domaćih tako i inostranih turista. Domaći turisti uglavnom biraju izletišta i mesta koja su u neposrednoj blizini stanovanja ali u velikom broju biraju i da odsednu u banjama, ali ništa manje nije ni interesovanje za planinske centre", objašnjava Labovićeva.

Kada su inostrani turisti u pitanju, ističe da se najveći broj turista očekuje iz regiona.

"Najveći broj turista očekujemo iz Bugarske i Rumunije ali i iz ostalih zemalja regiona", rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije.

Tokom praznika će, dodaje, na Kopaoniku raditi jedna žičara i jedna ski-staza.

"Na Kopaoniku će zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama raditi jedna žičara i ski-staza dok će na Zlatiboru raditi jedna žičara za panoramsko razgledanje okoline", objašnjava Labovićeva.

Ističe da povod određuje destinaciju, ali da su tu i ostali parametri, kao što je smeštaj ili blizina do samog mesta.

"Inostrani turisti se u najvećem broju odlučuju da posete Beograd kao destinaciju koja je uvek atraktivna ali kada je ovakav povod u pitanju ljudi se odlučuju za boravak u prirodi i aktivan odmor", objašnjava direktorka Turističke organizacije Srbije.

Ističe da će muzeji u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu raditi tokom praznika, osim ponedeljka koji oni inače imaju kao neradan dan.

Takođe je navela i da su reakcije na spot koji se nekoliko dana emituje na Bi-Bi-Siju pozitivne.

"Reakcije su pozitivne i do sada je imao 240.000 pregleda. Kampanja pod nazivom 'Srbija: mesto na kome treba biti' započela je sa emitovanjem sredinom aprila na kanalima Bi-Bi-Si Vorld za Evropu i SAD, kao i na Jurosportu, koji se emituje u svim zemljama Evrope. Cilj je da se privuče što veći broj turista iz SAD i iz Evrope", zaključila je Labovićeva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво