Sećanje na Nenada J. Ristića

U Smederevskoj Palanci, posle kratke i teške bolesti, u 62. godini juče je preminuo naš kolega magistar Nenad J. Ristić, odgovorni urednik Redakcije dopisništava i dugogodišnji urednik centralnog Dnevnika. Sahrana je sutra u 12 sati na Starom groblju u Smederevskoj Palanci, a komemoracija 4. maja u 12 sati u Galeriji RTS-a.

Profesionalac i zaljubljenik u novinarstvo, tako su magistra Nenada J. Ristića videle kolege, prijatelji, saradnici. Godinama je uređivao Dnevnik, ali ga najviše pamtimo po pečatu koji je ostavio u Redakciji dopisništava i emisiji "Ovo je Srbija". U poslu za njega nije bilo nerešivih situacija niti radnog vremena.

Kada je on radio prenose bili su drugačiji – pamtićemo karakterističan glas i dobro poznavanje materije o kojoj je govorio.

I oni koji su ga poznavali iz studentskih dana pamte njegov šarm, široko obrazovanje, posvećenost.

"On je bio vrhunski čovek, posvećen porodici, poslu, prijateljima – bez rezerve, spreman da se nađe ljudima. Teško je reći primedbu takvom temperamentu, koji je poseban", kaže Žarko Čigoja iz izdavačke kuće "Čigoja".

Teatrolog, glumac amater, stručnjak za književnost i, kako svedoče svi koji su ga poznavali, sjajan recitator.

"Jednom je na Ju info kanalu trebalo da vodi emisiju, ali nije mu došao neki glumac koji je trebalo da recituje, pa je on tu emisiju odradio, fantastično recitovao. Bio je veliki profesionalac", priča novinar RTS-a Dragan Stanojević.

Magi, kako su ga svi zvali, bio je oličenje energije i istrajnosti. Istim žarom posvećivao se svakoj temi.

"Nemoguće je njegov život razdvojiti na privatni i poslovni. Jednostavno, on je bio čovek romantičar, unosio je celog sebe u posao i iz posla ulazio u privatni deo i vraćao se, i ja ga tako pamtim", ističe Darko Petrović iz produkcijske kuće "Paprika latino".

Novinarsku karijeru počeo je kao dopisnik iz rodnog mesta, Smederevske Palanke. Bio je novinar lista Goša i urednik u gradskoj televiziji Goša. Devedesetih prešao je u Beograd, gde je sa mesta novinara u eksperimentalnom programu Radio-televizije Jugoslavije imenovan za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Ju info kanala. Krajem 2003. došao je na RTS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара