Naložena obustava radova i uklanjanje objekta u Nebojšinoj 8

Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda izvršio je inspekcijski nadzor nad izgradnjom objekta u Nebojšinoj 8a u Beogradu, saopšteno je iz tog sekretarijata i istaknuto da je naloženo investitoru objekta na toj adresi da obustavi i ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole.

Nadzor je započet po službenoj dužnosti, a nakon dostavljanja pravnosnažne građevinske dozvole kao i potvrde o prijavi radova od 25. oktobra 2016. godine, dozvola predviđa izgradnju troetažne podzemne etaže, a kao investitor označeno je preduzeće "Srpska trpeza" d. o. o. sa sedištem u Beogradu, Nebojšina 8.

Građevinski inspektor je izvršio više inspekcijskih pregleda, što je konstatovano zapisnicima od 21. i 28. oktobra 2016, zatim 30. novembra iste godine, te 28. februara i 17. marta 2017, navedeno je u saopštenju.

Kako se precizira, u zapisniku od 17. marta građevinski inspektor je konstatovao odstupanja u nivou projektovanih etaža i rešenjem od 24. marta naložio investitoru obustavu radova i pribavljanje izmenjene građevinske dozvole u roku od 60 dana od dana prijema rešenja. 

"Dana 24. aprila građevinski inspektor je konstatovao da su radovi nastavljeni nakon obustave, što je konstatovano i zapisnikom od istog dana i odmah je doneto rešenje kojim se nalaže investitoru da ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole" navodi se u saopštenju.

Rešenje je u postupku uručenja investitoru, a pokrenuta je i inicijativa za pokretanje krivične prijave protiv investitora, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво