Rusko ministarstvo nastaviće da pomaže Srbiji u uklanjanju mina

Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Oleg Baženov kaže da će to ministarstvo nastaviti da pomaže Srbiji u čišćenju teritorije od mina, saopštila je pres-služba tog resora.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, tokom dosadašnje saradnje ruskih i srpskih inženjera od mina je očišćeno 5,3 miliona kvadratnih metara teritorije Srbije.

Baženov predvodi delegaciju koja je ranije danas u Nišu prisustvovala obeležavanju pet godina rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Dodao da će Rusija ove godine nastaviti da u tom smislu pomaže Srbiji, prenela je agencija Tas.

Na svečanosti povodom pet godina od osnivanja Srpsko-ruskog humanitarnog centra na aerodromu u Nišu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da odluku o davanju diplomatskog statusa zaposlenima u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu treba da donesu vlade Srbije i Rusije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи