Svestrani užički osmaci – odeljenje britkog duha

Trideset učenika osmog razreda jedne užičke škole, do sada ima ukupno 270 diploma, osvojenih na raznim nivoima takmičenja iz matematike, srpskog jezika, hemije, fizike, engleskog, ali i košarke, rukometa, plivanja, pa čak i međunarodnog takmičenja fotografije. Svestrani i vredni uče jer veruju da je, zaista ,u znanju moć.

Užički prvoligaši, a svi iz istog odeljenja, verovatno su i rekorderi u gradu na Đetinji – samo njih četvoro osvojilo je 53 diplome. 

"Divno je biti razredni starešina ovakvom odeljenju. Njihovo interesovanje je veliko. Ja sam jako zadovoljna i ponosna sam na ovu generaciju", kaže Milka Tomašević, razredni starešina osmog jedan iz užičke Osnovne škole "Nada Matić". 

Odlični su na plivanju, košarkaškim i rukometnim takmičenjima, a priznanja stižu i sa terena elektrostatike, jednačina, molekularnih i planetarnih orbita, sa tačke zlatnog preseka i pesničkih zanosa.

"Jako je teško pripremiti se za sva takmičenja, to oduzima mnogo vremena, ali volim kada uspem u nečemu. Zanimljivo mi je da se spremam za to, pa mi ne smeta", ističe učenica Sofija Đerić.

Učenica istog odeljenja, Angelina Gagović, kaže da je niko ne naziva štreberom i da dosta izlazi. "Stižem da budem i na internetu", dodaje Galovićeva.

Petar Damjanović je sa takmičenja, od plivanja do fizike, srpskog i engleskog jezika doneo čak 55 diploma i kaže, to nije teško.

Petar navodi da je dobro organizovan i da se sprema se za predmete koji se uče.

Kaže da gradivo iz biologije, istorije, savlada u školi. "To se i traži na takmičenju, a već fiziku, matematiku i hemiju dodatno vežbam, čitam dodatnu literaturu, što me i zanima, " napominje Petar.

Odeljenje britkog duha, spremno je za svaku dobru priču – uči uz druženje, pamti sa zadovoljstvom, smeje se i voli i već sada, od sebe daje ono najbolje. U svim nepoznanicama koje nose godine pred njima jedno je sigurno – od ovakve dece mogu postati samo dobri ljudi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво