Akcija prikupljanja primedbi sa šaltera

U toku je kampanja u okviru koje će se prikupljati mišljenja, iskustva i ocene građana o kvalitetu javnih usluga i javne uprave u Srbiji. Možete da ocenite kakvu ste uslugu dobili kada ste upisivali dete u vrtić, školu ili recimo kada ste vadili lična dokumenta. Vaše sugestije biće smernica nadležnim ministarstvima kako da poboljšaju kvalitet tih usluga.

Bez čekanja, brže, lakše, to je uglavnom lista želja kada treba da izvadimo ličnu kartu, dobijemo uput u Domu zdravlja, upišemo dete u školu. Akcija "Ja u centru pažnje" prikuplja primedbe sa šaltera.

Kampanja Evropskog pokreta i Centra za evropske politike treba da proveri i ubrza usluge koje najviše koristimo. U prosveti, primarnoj zdravstvenoj zaštiti, administraciji policije. Mojauprava.rs adresa je da svoje probleme predstavite.

"Samim dolaženjem na portal nudi vam se opcija od četiri vrste usluga gde vi jednim klikom odaberet oblast u okviru koje biste želeli da podelite to svoje iskustvo. Ako ste imali negativno iskustvo u domu zdravlja, vi odaberet tu grupu usluga i esejski možete da obrazložite šta su bili razlozi vašeg nezadovoljstva", ukazuje Jelena Ribać iz Evropskog pokreta u Srbiji.

Na konkretne probleme treba dati konkretne odgovre. Njih će dobiti i nadležne institucije.

"U tome je uloga građana presudna zapravo nam je veoma važno da se oni uključe sa svojim pričama i javnom objavom. Ovo je mehanizam da se doprinesu tom procesu i da taj proces, što je najvažnije, bude prilagođen njihovim potrebama", dodaje Ribaćeva.

Veoma važan korak, kažu u resornom ministravu. Smernice koje će davati građani, biće, ocenjuju, najdelovatvornije kako bi se pružanje javnih usluga unapredilo.

"Ovo su prioritetne oblasti i za nas. Mi se time i bavimo u konekstu refome javne uprave, koja je jedan od stubova evropskih integracija i deo aranžmana sa MMF-om. Ovo je jedan od specifičnih ciljeva i u refeormi javne uprave i pratećem akcionom planu, tj. na koji se način javna uprava reformiše, kakav je kvalitet i na koji se način informacije plasiraju građanima", ističe Ivana Ćirković iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Vaše objave će biti anonimne. Ipak, oni koji ne žele da iskustva dele preko interneta, moći će da ih podele na licu mesta. Akcija će biti organizovana i u 12 gradova i opština u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво