Obeležena godišnjica Drugog srpskog ustanka i Dan VS

U Takovu su obeleženi 202. godišnjica Drugog srpskog ustanka i Dan Vojske Srbije, u znak sećanja na dan kada je 1815. doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka protiv Otomanske imperije.

Ceremoniju u Takovu predvodio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović koji je tom prilikom naveo da je pre tačno 202 godine počelo ustanovljavanje moderne Srbije.

"Pre 202 godine bio je početak stvaranja Srbije na mudar način, što je potvrdilo da je sloboda Srbinu iznad svega. Mudrost je pre 202 godine pobedila u načinu stvaranja Srbije", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, ono čime se sprski seljak odlikuje su pamet, mudrost, porodica, hrabrost i večita želja za slobodom.

"Na taj način je stvorena Srbija koja danas egzistira na kostima tih junaka i onih iz oslobodilačkih ratova koje je Srbija vodila. Danas ta ista mudrost dolazi do izražaja i verujemo da mudra politika koju danas Srbija vodi, izvire iz naroda i naše duše i obezbeđuje sigurnu budućnost Srbije", naveo je državni sekretar.

On smatra da ni pre 202 godine, nisu svi Srbi razumeli Miloša, i nisu shvatili šta radi, i zašto mora tako da se dođe do slobode i države.

"I danas deo Srbije to ne razume ali razume većinska Srbija. Verujemo da ćemo takvom Srbijom stvoriti snažnu ekonomski jaku i uvaženu državu", rekao je Popović.

Venci su položeni u Spomen kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво