Konferencija Dani Kembridža – kako unaprediti nastavu engleskog jezika

U Srbiji gotovo 900.000 osnovaca i srednjoškolaca uči engleski jezik, u svetu tim jezikom se služi više od milijadu i po ljudi. Kako unaprediti nastavu engleskog jezika, bila je tema konferencije Dani Kembridža koja je okupila 500 nastavnika iz čitave zemlje i predavače iz inostranstva.

Veliki broj učenika u odeljenju, robovanje starim i prevaziđenim metodama učenja – neki su od problema u nastavi engleskog jezika.

"Ja bih rekla da su deca danas stimulisana na mnogo načina tako da nastava mora da prati i moderne trendove, a to je jedan od osnovnih problema – što naše učionice nisu tako dizajnirane da prate te trendove", kaže Olja Milošević, predsednik ELTA u Srbiji.

Profesorka gimnazije u Lazarevacu Nada Ćiraković smatra da deca postižu izuzetne rezultate.

"U odnosu na uslove koje imamo, naša deca postižu izuzetne rezultate, tako da kada bude došlo do ove reforme koja se očekuje, ta postignuća mogu da budu mnogo veća", ističe Ćirakovićeva.

Edukacija i razmena iskustva je jedan od načina da se nastava unapredi.

"Nema dovoljno seminara za nastavnike stranih jezika. Treba pomoći nastavnicima da oni iskažu šta njima nedostaje najviše, da se na nacionalnom nivou pomogne", tvrdi Olivera Todorović iz Zavoda za unapređivanje obrazovanja.

Na konferenciji je predstavljena i nova platforma za učenje engleskog jezika.

"Kembridž ima novu onlajn platformu koja se zove 'Piši i potvrdi'. Pomaže studentima u učenju i mogu odmah, kao što sam naziv kaže, da provere svoje znanje i vide kako treba bolje da urade sledećeg puta. Sastoji se iz nekoliko nivoa i može da posluži velikom broju korisnika", objašnjava Džonatan Pendlberi sa Kembridž univerziteta.

Istraživanje "Infostuda" pokazalo je da veliki broj ispitanika smatra da je znanje engleskog jedan od presudnih činilaca za brži dolazak do posla i uspeh u karijeri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво