U kasarni "Jugovićevo" obeležen Dan Vojske Srbije

Prigodnom svečanošću u kasarni "Jugovićevo" u Novom Sadu obeležen je 23. april, Dan Vojske Srbije. Pročitan je i ukaz o nagrađivanju i unapređivanju pojedinih pripadnika Prve brigade kopnene vojske Srbije.

Obraćajući se prisutnima, komandant Novosadskog garnizona, brigadni general Željko Petrović, rekao je da se Dan Vojske obeležava 23. aprila u znak sećanja na taj datum 1815. godine, kada je doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka.

General Petrović je posebno istakao dobru saradnju vojske, odnosno Prve brigade KOV-a, sa predstavnicima lokalne samouprave i ostalih nivoa vlasti na teritoriji delovanja te brigade.

"Novi Sad ima jedinstvenu privilegiju da bude domaćin jedinicama protivvazdušne odbrane kao i jedinicama kopnene vojske i ratne mornarice. Ovo šarenilo beretki govori o raznolikosti, ali i o jedinstvu Vojske Srbije", rekao je Petrović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je pripadnicima Vojske Srbije njihov dan, istakavši da je vojska, kao i pre 202 godine, garant mira i suvereniteta Srbije.

"Vojska uživa veliko poverenje građana i to je apsolutno zasluženo jer je vojska bila uvek prva kada je trebalo da angažuje svoje resurse u svrhu pomoći građana", rekao je Vučević.

Naglasio je da se nada da će se, kako je rekao, nastaviti ono što se u vojsci dešava u poslednje dve godine sa novim naoružanjem i dodao da je siguran da će država učiniti sve da poboljša ekonomski položaj pripadnika vojske.

Svečanosti u kasarni "Jugovićevo" prisustvovali su i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević i načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво