Fondacija Đoković otvorila igralište za decu u Novoj Pazovi

Fondacija Novak Đoković u sklopu kampanje "Sport u jednoj reči – Sport In One Word" otvorila je igralište za decu u PU "Poletarac", u vrtiću "Bubamara" u Novoj Pazovi, koji pohađa više od 350 mališana.

Ovo je drugo od četiri igrališta u Srbiji, u čiju je adaptaciju i opremanje uloženo više od tri miliona dinara, a Fondacija je donirala mobilijar u vrednosti od 13.000 evra.

Do sada je otvoreno igralište u Srbobranu, a uskoro će u Gornjem MIlanovcu i Novom Bečeju.

Projektna menadžerka Fondacije Gorana Džudža Jakovljević izjavila je da istraživanja pokazuju da bavljenje sportom pozitivno utiče na mentalni, fizički i socio-emocionalni razvoj najmlađih.

"Mobilijari i adekvatna oprema na igralištima su od ključnog značaja za razvoj dece, njihovog osećaja za kretanje, stabilnosti, razvijanja koordinacije i motoričkih sposobnosti. Osim ranog razvoja, od izuzetne važnosti je bezbednost i sigurnost dece tokom igre u vrtićima. Igrališta podstiču decu na sportske aktivnosti, istraživanje i stimulišu njihovu snagu mašte u dodiru sa prirodom, što je našoj Fondaciji od izuzetnog značaja“, istakla je ona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво