Kako moda i muzika pomažu deci iz Svratišta?

U sali Beogradske filharmonije večeras su modni kreatori i muzički umetnici svoj talenat upotrebili da pomognu deci iz Prihvatilišta.

Velika imena klasične muzike večeras su nastupala za humane ljude, ali i decu Prihvatilišta.

"Posebno me raduje što je večeras jedan spoj klasične muzike i mode lepa poruka, jer pomoć nije samo materijalna, pomoć je i duhovna", kaže operska pevačica Jadranka Jovanović.

Pijanista, profesor Ratimir Martinović kaže da je to poklon deci ali i podsećanje svima da brige koje su svakodnevne mogu da stave po strani kada su problemi dece u pitanju.

Na istom zadatku su i poznati modni kreatori iz regiona. Kažu, nije im bilo teško da pređu stotine kilometara.

"Svako dete je jednako, tako da nije bitno da li je to dete iz Hrvatske, Srbije, Azerbejdžana... Treba pomoći svakom detetu jer to su deca kojima treba pomoći, a tu smo jer možemo", ističe Ivica Soko, modni kreator iz Hrvatske.

Organizatori već petu godinu pomažu deci Prihvatilišta. Ove godine su se potrudili da srećnije dočekaju uskršnje praznike.

"I sve ono što to povlači za sobom, to smo obezbedili preko donatora. A sve ono što ljudi uplaćuju nakon svake naše revije, to ide na zaštićen račun Prihvatilišta koji ćemo koristiti, dao bog, jednog dana kada budu ušli u novi prostor", rekla je direktorka agencije "Fabrika" Vesna Mandić.

Učešćem na ovakvim manifestacijama mališani iz Prihvatilišta postaju vidljiviji za društvo, osećaju se ravnopravnim deci koja rastu u porodicama.

"Uvek imaju pitanje više – da li će se snaći da li će im to odgovarati, da li je to ono gde će oni umeti da se ponašaju, a, naravno, posle ovakvih događaja vi vidite njihovu radost i oduševljenje onim što je različito u odnosu na ono što oni kao mladi ljudi, tinejdžeri, žive", rekla je Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu u Beogradu.

Na kraju, na bini su sa kreatorima i muzičarima od mališana dobili poklone i zahvalnice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара