Tržnica ideja – mesto susreta obrazovnih i institucija kulture

Četvrti školski sajam kulture "Tržnica ideja", koji Muzej grada Beograda organizuje sa ciljem uspostavljanja bliže saradnje obrazovnih i institucija kulture i koji muzeje predstavlja pre svega kao mesto za učenje, održan je u Muzeju Jugoslavije.

"Tržnica ideja", projekat Muzeja grada, po ugledu na srodne institucije skandinavskih i zemalja zapadne Evrope, promoviše naše muzeje kao proširene učionice i prostor sticanja znanja . Na ovoj tržnici ideje 26 muzeja i organizacija.

"Ova godina je donela najviše posetilaca sa najvećim brojem škola. Ideja nam je imamo ideju da ceo projekat širimo na celu Srbiju", Dragana Latinčić iz Muzeja grada.

Muzejske kuće sa kreativnim radionicama i vođenjima nastoje da mladima priblize svoju delatnost.

Lidija Ham uz Narodnog muzeja navodi da nacionalna kulturna institucija, kada su školska deca u pitanju, nudi posetu Muzeju Vuka i Dositeja kao i veliki broj radionica.

"Oni najmlađi su najzainteresovaniji za sadržaje. Vole da se igraju i došli su sa ciljem da se lepo zabave i obavezno ponesu sa sobom jako dobre i pozitivne utiske", ističe Sara Sopić iz Muzeja Jugoslavije

Organizatori ističu da je posledica Tržnice ideja, koja iz godine u godinu sve više interesuje i decu i nastavnike, još uvek nedovoljan rast posećenosti muzeja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво