Porodici sa sedmoro dece potrebna pomoć da završi kuću

Pešići iz okoline Kraljeva imaju sedmoro dece i tri godine čekaju da im se završi nadogradnja kuće. Prestao je priliv novca i donacija. Ne mogu sami da je završe jer nemaju redovnih prihoda osim socijalne pomoći.

Porodica Pešić ne živi pod istim krovom. Suprug Tomislav čuva nezavršenu kuću, a Gordana je sa decom kod njenih rođaka. Okupe se vikendom i praznicima. Deca su nestrpljiva da se što pre usele i teško im je objasniti da to nije moguće. Mnogo novca i materijala je potrebno da se završi sprat od 80 metara kvadratnih.

"Osnovno je da uradim: da malterišem ili rigips neki da se uradi. Plafone gore da uradim, da izolaciju uradim da mogu da prebacim decu. Barem da osposobim dve sobe", rekao je otac Tomislav Pešić.

Pešići ne spore da su donatori i delom Grad imali dobru volju da im pomognu da naprave novu kuću. Sada misle da su zaboravljeni od svih. Majka Gordana je očekivala da će sa decom ostati kod rođaka samo nekoliko meseci. Ostala je tri godine i kaže da svakog dana razmišlja o rasporedu u novoj kući.

"Gore bi bile četiri sobe kada bi se to uradilo. Svako dete bi imalo po sobu, pošto ih ima sedam. Dve imaju dole. Tako da bi to bilo dobro za njih, za učenje, za društvo i za sve", kaže majka Gordana Pešić.

U službi za socijalna pitanja u lokalnoj samoupravi ponovo je otvoren dosije Pešić. Novi ljudi na odgovornim mestima nisu ni znali za tu porodicu.

"Grad generalno pokušava da pomogne svima kojima je potrebna neka vrsta socijalne brige. Posebno porodicama sa više dece. U tom smislu, porodica Pešić je u evidenciji Centra za socijalni rad u Kraljevu od 2010. godine", rekao je Marko Matović, pomoćnik gradonačelnika za socijalna pitanja.

Jedino što Grad može da uradi u ovom trenutku jeste da posreduje između donatora i porodice. Apel za pomoć biće istaknut na sajtu Grada.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи