Glupa igra ili ozbiljan prestup – devojčici drugari sipali preparat za stoku u vodu

U izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Žikica Jovanović Španac" u Zavlaci kod Krupnja četvorica učenika osmog razreda svojoj drugarici iz odeljenja sipali su u flašicu sa vodom preparat "levamizol" koji se koristi za izbacivanje parazita kod krupne stoke. Iako se taj incident desio pre više od 20 dana, u javnost su tek danas izašli detalji slučaja o kojem su roditelji obavestili policiju, a reagovali su i nadležni u školi.

Da li je sve bilo neslana tinejdžerska šala ili pokušaj trovanja četrnaestogodišnje devojčice, utvrdiće policija. Nezadovoljni kaznama koje je škola propisala, roditelji kažu da su o svemu tek sada odlučili da obaveste javnost.

"Mislili smo da će škola adekvatno kazniti pomenute učenike i da će ih makar premestiti u drugu školu, a pošto to nisu uradili – bukvalno su ti učenici nagrađeni", kaže otac devojčice Milan Pantelić.

U ispravnost vode koju je popila, devojčica je odmah posumnjala i obavestila razrednog starešinu.

Tek nekoliko dana kasnije, roditelji kažu da im se na roditeljskom sastanku obratio direktor škole i tom prilikom ih obavestio da je čistačica pronašla kesicu "levamizola" i da sumnja da se u vodi nalazio sadržaj tog preparata.

"Direktor je rekao da su dečaci priznali. Prvi put su slagali i rekli da je kreda u pitanju, međutim, kasnije su priznali da je taj preparat sipan", ističe majka devojčice Sandra Pantelić.

U osnovnoj školi u Zavlaci kažu da su preduzeli sve mere predviđene Zakonom, i dodaju da je reč o učenicima koji ranije nisu bili skloni nasilju niti su činili teže disciplinske prekršaje.

"Nastavničko veće je na svojoj vanrednoj sednici donelo odluku da se učenici koji su bili uključeni u organizaciju nemilog događaja kazne najstrožim kaznama, smanjenjem ocene iz vladanja", rekao je direktor škole Zoran Aleksić.

O ovom događaju, obavešten je i ministar prosvete Mladen Šarčević. Dao je nalog svojim saradnicima da istraže šta se dogodilo.

"To je dečje glupiranje, ne možemo reći da su to namerni trovači. Međutim, tu važi ona narodna – od igračke plačka", rekao je Šarčević.

Jedna od mera bio je i predlog da se učenici koji su učestvovali u tom događaju premeste u drugu školu. Međutim, prema rečima direktora, taj predlog nije dobio većinu glasova na sednici nastavničkog veća.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи