Posle turističkih tabli, Beograd dobija i interaktivne panele

Beograd se sprema za prolećnu i letnju turističku sezonu. Počelo je postavljanje novih turističkih tabli na svim značajnijim lokacijama u našoj prestonici. Do sada je postavljeno 30 tabli, a biće ih 150. One su trojezične, na engleskom, ruskom i kineskom. U toku je i izrada interaktivnih panela koji će tokom leta pronaći svoje mesto na beogradskim ulicama i trgovima.

Iinteraktivni paneli će imati nekoliko aplikacija, pomoću kojih će se turisti lakše kretati po gradu.

Naši gosti će imati i obilje informacija – kako stići, kuda ići i šta videti u Beogradu, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Veliki turistički talas očekujemo oko uskršnjih praznika, pre svega zato što su ove godine pravoslavni i katolički Uskrs u isto vreme.

"Ove godine imamo i Dane Beograda od 16. do 19. aprila, tako da će to sve da se dešava u isto vreme i očekujemo zaista veći broj turista", kaže Biserka Vasić iz Turističko-informativnog centra.

Na početku Knez Mihailove ulice, već nekoliko godina se nalazi velika prodavnica umetničkih suvenira. Oni koji tu izlažu svoje radove s nestrpljenjem očekuju prolećne goste.

"Mi se trudimo da ponudimo stvarno kvalitetne radove. Tu se unosi i energija, i ljubav, i sve ono što se podrazumeva kad čovek radi ono što voli. Naravno, očekujemo i neke rezultate na kraju, a to je da zaradimo neke parice ako može", rekla je Dragica Bajić, primenjena umetnica.

U Beogradu se ovih dana polako obnavljaju letnje turističke ture obilaska grada. Savom i Dunavom počeli su da krstare turistički brodovi, vozi i otvoreni autobus, a za vikend se otvara i dvorski kompleks na Dedinju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара