Stipendije za talentovane studente i sportiste

Studentima beogradskog Univerziteta iz Fonda za mlade talente uručeni su ugovori o stipendiranju. Stpendije su dobili i vrhunski sportisti.

Za sportske stipendije predložen je 391 sportista iz 49 sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini.

"Ja ne mogu da se bavim sporotom bez ove stipendije, ne bih mogao da pravim rezulate i da uzmem medalju na Olimpijadi, kao što sam uradio", kaže reprezentativac u kajaku, Marko Tomićević.

I Davor Štefanek, olimpijski šampion, korisnik je stipendije.

"To mi je mnogo pomoglo u dosadašnjoj karijeri ali zaista, zaista oni to redovno isplaćaju i nama sportistima znači", rekao je Davor Štefanek, reprezentativac u rvanju.

Od 605 studenata stipendista, 44 je sa prosekom deset.

"Smatram da su naše stipendije ne samo velika finansijska podrška, pre svega one su priznanje za ono što smo mi sada postigli", ističe Tijana Ivanović koja studira na Tehnološkometalurškom fakultetu.

Stipendiju kao podstrek i priznanje za višegodišnje zalaganje vidi i Dijana Ćirović, koja je na master studijama na FON-u.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić kaže da se stipendijama stimulišu i pomažu mladi ljudi da ulažu u sebe i ne odustaju.

"Svojim zalaganjem i trudom pokazuju drugim mlađim generacijama da ne treba da odustaju od svojih ideala i svojih snova", naglasio je Udovičić.

Stipendije, uspešnim studentima i sportistima su ulaganje u budućnost, a mladima se šalje poruka da se učenje i trud vrednuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи