Mihajlović: Naplatna rampa u Vrčinu biće završena sredinom aprila

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će naplatna stanica "Vrčin" na auto-putu Beograd–Niš biti završena u aprilu, i da će propusna moć vozila biti veća za 30 odsto.

Mihajlovićeva je tokom obilaska radova na toj stanici, koja će zameniti naplatnu rampu "Bubanj potok", rekla da će biti urađene 23 trake, a plan je da od toga 12 bude sa elektronskom naplatom putarine.

Rampa "Vrčin" imaće i 22 saobraćajna ostrva, zona izlaza imaće 14 traka, a zona ulaza šest traka i tri reverzibilne trake.

"Izvođači kažu da će radovi biti gotovi u aprilu, a konačni rok je 10. maj", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je na izgradnji nove rampe dnevno angažovano između 120 i 150 radnika.

Ona je rekla da će gužve tokom letnje sezone zahvaljujući toj novoj naplatnoj rampi biti smanjene i dodala da je za Beograd važno to što je naplatna rampa izmeštena van grada.

Mihajlovićeva je dodala i da će biti uveden i besplatan bežični internet na deonici Koridora 10.

"Putevi Srbije imaju zadatak da uvedu SOS telefone na auto-put", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je u planu i da se obezbedi nekoliko mesta gde će automobili na struju moći da se napune.

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će naplatna rampa biti završena između 15. i 20. aprila.

Drobnjak je naveo da je raspisan tender za uklanjanje stare naplatne rampe "Bubanj Potok" i da će izvođač biti izabran do 1. maja.

Izgradnja naplatne stanice Vrčin počela je krajem marta prošle godine, a vrednost radova je 1,74 milijarde dinara bez PDV-a.

Mihajlovićeva: Dobra saradnja sa Drobnjakom

Zorana Mihajlović je izjavila da Komisija Vlade Srbije predlaže ko će biti novi direktori javnih preduzeća i dodala da ona ima dobru saradnju sa sadašnjim direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom. Navela je da se sa njim čuje nekoliko puta u toku dana.

"Zoran Drobnjak i ja se čujemo najmanje deset puta dnevno, a od toga sam ja sedam puta ljuta. Ali činjenica je da na kraju radnog dana ili na kraju meseca, ja imam završen posao što se tiče 'Puteva Srbije'. Činjenica je i da ima drugih direktora koji se ni na telefon ne javljaju", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Na pitanje novinara šta preporučuje Drobnjaka za novi mandat direktora "Puteva Srbije", ministarka je istakla da treba dozvoliti Komisiji Vlade Srbije da radi svoj posao i dodala da niko iz njenog ministarstva nije član te komisije.

Prema njenim rečima, Ministarstvo saobraćaja će podržati svaki predlog Ministarstva privrede.

Na pitanje novinara da li će Drobnjaku oprostiti prazna gradilišta, Mihajlovićeva je odgovorila da je njen predlog da se, kada je lepo vreme, radi ceo dan, ali i vikendom.

Ministarka je navela i da je fotografija navodne rupe na auto-putu Ljig - Preljina, koja se pojavila na društvenim mrežama lažna i da je to slika puta u Mađarskoj iz 2010. godine.

"Od juče se na internetu i društvenim mrežama pojavila fotografija navodne rupe na putu Ljig-Preljina, koja je kompletna laž. To je slika iz Mađarske i nema veze sa Srbijom", rekla je Mihajlovićeva novinarima. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво