Čepovima do kvalitetnijeg života za Milicu

Milica Ilić, iako slepa od rođenja, gotovo svakodnevno dolazi u Kreativno-edukativni centar da svojim prijateljima život učini kvalitetnijim uz pesmu. Kada su saznali da i oni njoj mogu da pomognu, nisu čekali, već su pokrenuli akciju prikupljanja čepova.

Kada Milica dođe, mora da zasvira. Uz klavir, svira harmoniku i orgulje. Ali tek kada završi svoj radni dan fizioterapeuta. Leči rukama gotovo dvadeset godina, uz to je i apsolvent defektologije. Ima vremena i da volontira.

"Dolazim dva-tri puta nedeljno, kad god mogu, vreme provedeno u Kreativno-edukativnom centru me ispunjava, čini mi se da izađem radosnija odavde, ispunjenija, nekako ostvarenija", objašnjava Milica Ilić.

Iako je za Milicu spremanje svakog ispita izazov, jer nema literaturu, već je položila više od polovine. Jedan aparat koji ćirilicu i latinicu prevodi na Brajevo pismo promenio bi joj život.

"Sigurno je da bi studijama mnogo pomoglo, jer ja sam svaki ispit do sada, a položenih je 18 ispita, morala da prekucavam sama na Brajevom pismu, ja nisam auditivni tip što se tiče učenja i to iziskuje mnogo vremena, iscrpljuje", navodi Milica Ilić.

Zato su Miličini drugari iz udruženja odlučili da joj pomognu. Nemaju novca i ne traže. Oni su pokrenuli akciju prikupljanja čepova i trude se. Kažu da su već zamolili sve koje poznaju.

"Sakupljamo čepove i komšije nam sakupljaju i tako pomažemo", navodi Aleksandra Pavlović.

Ana Rančić navodi da je sakupila nekoliko čepova.

"Treba nam dosta čepova, s obzirom na to da je iznos aparata oko 6.500 evra, tako da nam treba nekih 17 tona čepova", navodi Jovana Grujičić, defektolog u Kreativno-edukativnom centru "Kec".

Do sada su uspeli da prikupe tri džaka čepova. Zato će na poziv otići do vrata onih kojima nije teško da prikupe pokoji plastični zatvarač. Za one koji su u prolazu, ispred vrata je velika kutija, čeka ljude dobre volje i kada nikog nema u Centru. Kako bi svojoj Milici olakšali spremanje ispita.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара