Odbor će nastaviti postupak izbora direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije nastaviće postupak izbora direktora Agencije, uprkos tome što 8. aprila ističe mandat četvoro članova odbora.

Odbor je na sednici u sredu ocenio da iz tehničkih razloga, zbog velikog broja prijavljenih kandidata, najverovatnije neće biti u mogućnosti da okonča postupak do navedenog roka, rečeno je Tanjugu u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Inače, Odbor Agencije je, od ukupno 21 podnete prijave, odbacio tri prijave na javni konkurs za izbor direktora jer su nepotpune, odnosno kandidati nisu dostavili i dokumentaciju navedenu u oglasu konkursa kojom se dokazuje da ispunjavaju uslove za izbor.

Sa kandidatima za direktora će tek biti obavljen razgovor.

U Agenciji su ranije Tanjugu rekli i da Odbor, koji bira direktora, ne može u javnosti da iznosi informacije o tome ko je sve podneo prijavu na konkurs, imajući u vidu da je za to neophodna saglasnost učesnika konkursa.

Inače, ovo je drugi konkurs za izbor direktora nakon što je prethodni direktor Tatjana Babić podnela ostavku na tu funkciju jer je prethodno imenovana za sudiju Ustavnog suda.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije nije na prvom konkursu izabrao direktora Agencije jer nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova.

Na sednici 8. februara nakon završene rasprave glasao se o kandidatima i nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova, pa je odbor doneo odluku o raspisivanju novog konkursa.

Tada je na konkurs za izbor direktora Agencije bilo podneto ukupno 13 prijava, a jedna prijava je odbačena jer uz nju nisu dostavljeni dokazi o ispunjenju propisanih uslova za izbor.

Bilo je pozvano je 12 kandidata, a obavljen je razgovor sa njih devetoro.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво