Otvorena ordinacija za medicinsko veštačenje u Raškoj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorio je ordinaciju za medicinsko veštačenje u kojoj će lekari PIO fonda vršiti specijalističke preglede i tom prilikom naveo da Ministarstvo postoji da bi bilo na raspolaganju ljudima i što bliže korisnicima.

Kako je rekao, to znači da će u Raškoj, u kojoj živi 5.160 penzionera i još blizu 7.000 osiguranika, moći da se obavlja veštačenje za tuđu negu i pomoć.

Prema njegovim rečima, to znači da oni kojima je pomoć potrebna više neće morati da prelaze stotinak kilometara do Kraljeva, već će sve svoje potrebe moći da zadovolje u svom mestu.

"Nije ni humano, ni mnogo logično da ljudi koji ne mogu bez tuđe nege i pomoći moraju da putuju stotinu kilometara da bi to i dokazali, odnosno, da bi se to i proverilo. Od danas to više neće morati da rade", rekao je Vulin.

Podsetio je da ministarstvo na čijem je čelu i postoji da bi bilo na raspolaganju ljudima i što bliže korisnicima.

"Politika PIO fonda je upravo takva i mi se trudimo da gde god možemo smanjimo rastojanje između potreba, prava naših korisnika i njihove realizacije", naglasio je Vulin.

"U kasu PIO fonda uplaćeno 1,8 milijardi dinara više"

Zahvaljujući povećanom zapošljavanju i boljem radu privrede, odnosno većem broju prijavljenih na obaveznu evidenciju PIO fonda, zaključno sa 17. martom u kasu PIO fonda uplaćeno je 1,8 miliijardi dinara više nego što je bilo predviđeno planom za ovu godinu, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Kako je rekao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, to je povećanje za oko 2,3 odsto.

"Zahvaljujući tome PIO fond je iz budžeta Vlade Srbije za dotacije za penzije do sada povukao skoro šest milijardi dinara", rekao je Vulin.

Navodeći da su prošle godine penzije dotirane sa nekih 35 odsto, a da je bilo planirano 37, Vulin je istakao da se nada da će ove godine to biti 33,6 odsto.

"Kako se bude povećavalo zapošljavanje, kako budemo imali više prijavljenih i kako se budemo efikasnije borili protiv rada na crno tako ćemo imati više novca i za ovakve mogućnosti. Isto tako ćemo imati više novca da trošimo za penzionerski standard i moći ćemo da poboljšamo kvalitet života svih nas", zaključio je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара