"Uspešna sezona na planinama, u Beogradu povećan broj turista"

Pomoćnica ministra turizma Renata Pindžo kaže za RTS da je zima na srpskim planinama bila odlična, a da je u Beogradu broj stranih turista povećan za šest odsto. Dodaje da se za vaučere zaključno sa današnjim danom prijavilo više od 16.350 građana, što je dvostruko više nego prethodne godine.

Renata Pindžo je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je zimska kampanja "Srbija – sve što volim" dala odlične rezultate i da je sezona bila odlična.

"Zima na našim planinama bila je vrlo uspešna, u proseku preko 10 odsto više dolazaka. Kopaonik je ostvario preko 109.000 noćenja samo u januaru, Zlatibor 71.000 noćenja, a Beograd je bio prepun stranih turista, povećanje preko šest odsto. Polako nastavljamo da se spremamo za letnju sezonu", kaže Pindžo.

Dodaje da se za vaučere zaključno sa današnjim danom prijavilo više od 16.350 građana.

"To je dvostruko više nego prethodne godine i očekujemo da će trećina vaučera do kraja meseca biti utrošena. Kampanja je u trećoj sezoni i daje najbolje efekte. Penzioneri su najviše zainteresovani, ali i nezaposleni, zaposleni. Najtraženija mesta su banje – Lukovska, zatim Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Sokobanja, Vrnjačka banja", objašnjava Renata Pindžo.

Kaže da su uslovi za prijavu nepromenjeni.

"Prošle godine smo podelili vaučere pre isteka roka, a ove godine je rok 15. oktobar", kaže Pindžo.

Dodaje da Srbija mora i može bolje s obzirom na prirodne potencijale.

"Važna je agresivnija promocija preko svih raspoloživih medija. Subvencionišemo građane s jedne strane, a s druge strane sumiramo rezultate akcije dovođenja stranih turista u Srbiju", kaže Pindžo.

Kaže da Srbija u budućnosti računa na više stranih turista iz Kine ali i iz Rusije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво