Šabić se obratio Zagorki Dolovac zbog dopisa Višeg javnog tužioca

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić saopštio je da se obratio republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac povodom dopisa koji je primio od Višeg javnog tužioca u kom se tvrdi da je počino "nekakvo krivično delo".

Rodoljub Šabić u saopštenju navodi da dopis koji je primio juče od Višeg javnog tužioca "sadrži insinuacije lišene činjeničnog ili pravnog osnova o tome da je on počinio nekakvo, a nejasno koje krivično delo" i da taj dopis "razume kao pretnju, odnosno nedopustiv pokušaj da se utiče na nezavisnu instituciju poverenika".

U pismu upućenom Zagorki Dolovac, Šabić je naveo da "nije posao javnog tužioca da bilo kome stavlja u izgled nekakav krivični progon, odnosno da preti", već da primenjuje zakon, pokreće krivične postupke onda kada nalazi da za to ima osnova.

Poverenik Rodoljub Šabić zatražio je od republičke javne tužiteljke da obezbedi da Viši javni tužilac u Beogradu ili "artikuliše" odgovarajući optužni akt za "neko krivično delo" i podigne ga protiv njega pred nadležnim sudom, ili da se ubuduće uzdrži od, prema njegovim ocenama, nekorektnih insinuacija i pretnji.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво