Visok stepen sposobnosti VS za izvršavanje zadataka

Direktor Inspektorata odbrane, general-major Goran Radovanović, rekao je za RTS da su vanredni inspekcijski nadzori deo zadataka koje izvršava Inspektorat odbrane u sklopu svojih redovnih zadataka. Istakao je da su tokom noći relizovali zadatke u rejonu aerodroma Batajnica. Radovanović je rekao da su jedinice pokazale veoma visok stepen sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka.

Po naređenju ministra odbrane i prema odluci predsednika Republike, od preksinoć se vanredno proverava operativna sposobnost dela jedinica Vojske Srbije i to snaga za hitno reagovanje.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba prate vanrednu kontrolu, a rano jutros su na aerodromu Batajnica proveravali spremnost Vojne policije i i Specijalne brigade za izvršavanje specijalnih dejstava.

Proveravana je spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije.

Direktor Inspektorata odbrane, general-major Goran Radovanović, rekao je za RTS da su vanredni inspekcijski nadzori deo zadataka koje izvršava Inspektorat odbrane u sklopu svojih redovnih zadataka.

"U tom smislu mi izvršavamo i vanredne inspekcijske nadzore Vojske Srbije, u ovom slučaju snaga za hitno reagovanje", rekao je Radovanović.

Tokom noći smo proveravali deo jedinica vojne policije, deo jedinica za specijalne namene u cilju utvrđivanja njihove osposobljenosti i njihove sposobnosti za izvršavanje zadataka obezbeđenja vitalnih objekata značajnih za sistem odbrane, rekao je general-major Radovanović. 

Istakao je da su tokom noći realizovali zadateke u rejonu aerodroma Batajnica.

Prema dosadašnjim rezultatima, jedinice su pokazale veoma visok stepen sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka, rekao je Radovanović.

Inspektorat odbrane, u skladu sa Zakonom o odbrani, realizuje inspekcijske nadzore u svim segmentima sistema odbrane u Srbiji.

"U tom smislu mi izvršavamo inspekcijske nadzore i u jedinicama vojske i u drugim strukturama važnim za sistem odbrane Srbije. Realizujemo nadzor priprema za odbranu zemlje aerodroma Beograd, nalazimo se u Novom Sadu u regionalnom centru Ministarstva odbrane, vršimo nadzor zaštite resursa u jedinicama vojske", zaključio je Radovanović. 

Inspektorat odbrane je prošle godine izvršio više od 120 inspekcijskih nadzora, a ova vrsta vanredne kontrole biće sve češća praksa, kako je najavilo Ministarstvo odbrane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво